top of page

TERUGBLIK

The war on Talent; dat was het thema van Business Meets 2019. Kennis delen en elkaar ontmoeten stonden hierbij centraal. Dat het event mede hierdoor hoog op de agenda stond van menig ondernemer liet de grote opkomst zien. Een gemêleerd gezelschap dat geïnteresseerd en geamuseerd luisterden naar de gastsprekers Han Mesters (Sector Banker ABN AMRO) en Toon Gerbrands (Algemeen directeur PSV). Naar hun visie op de krappe arbeidsmarkt en de strijd om talent voor je te winnen, te binden en te boeien.

Maar voor het zover was nam Han Mesters de zaal mee in zijn visie. De arbeidsmarkt is aan forse veranderingen onderhevig. Het aantal vacatures stijgt in rap tempo; in bepaalde vakgebieden is een heuse war on talent gaande, terwijl tegelijkertijd het aantal werkzoekenden ongekend hoog is. Dat wil zeggen, mensen met een baan op zoek naar verandering cq. verbetering. Immers, de kijk op werk verandert. De grens tussen vast en flex wordt steeds vager en de contractvorm speelt een minder belangrijke rol. Niet langer de baan, maar het werk komt centraal te staan. Recruitment wordt Resource Management. Ook hebben technologische ontwikkelingen grote gevolgen voor de arbeidsmarkt en stellen andere eisen aan werk. Tot slot heeft de nieuwe generatie een sterke hang naar vrijheid. Collectief actief als er meerwaarde wordt ervaren, maar altijd de individuele vrijheid koesterend. De ontwikkeling staat voorop.”

 

Daarna was het de beurt aan Toon Gerbrands. Hij ging in op ‘de maakbaarheid van succes’ en leidinggeven in een topsportomgeving waarin prestatie centraal staat. De basis voor succes is eerlijkheid en duidelijkheid, en het handelen vanuit vertrouwen. Je moet elkaar open en eerlijk aan kunnen spreken op de normen die je vooraf met elkaar hebt vastgesteld. Hierbij gaat het er om, dat je het individu op zijn eigen manier aanspreekt op zijn of haar verantwoordelijkheid. Immers, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

Als afsluiting was er vervolgens nog een ronde tafelgesprek waarbij dagvoorzitter Annemarie Fokkens de interactie tussen de panelleden en de zaal wederom op een mooie manier tot stand bracht.

> Bekijk de foto's

TERUGBLIK
voorgaande jaren

2019

Thema:

The war on talent

In de prachtige omgeving van De Kazerne vertelde o.a. Toon Gerbrands over hoe je talenten aantrekt en aan je kunt binden

2018

Thema:

Cybercriminaliteit; bent u voorbereid?

Rickey Gevers, de bekendste hacker van Nederland nam de gasten mee in de wereld van cybercriminaliteit

2017

Thema:

Business meets disruption

Trendwatcher Ruud Veltenaar gaf de trends en ontwikkelingen weer, met impact op onze welvaart, welzijn, leven en werk

2016

Thema:

Ondernemen in de nieuwe economie!

Hergebruik van materialen, dat is de spil van de visie van Thomas Rau. Hoe gaan we naar een circulaire economie?

2015

Thema:

Duurzaam ondernemen en toch winst maken

Duurzaam ondernemen als basis ingrediënt voor economische groei. Dat is de toekomst!

2014

Thema:

Health en Technology

Een visie op de toekomst van klinische kennis en medisch-technische bedrijvigheid

2013

Thema:

De kracht van samenwerken in een innovatieve markt

Bedrijven die blijven innoveren doen het goed. Ook in tijden van crisis.

2012

Thema:

Bouwstenen voor de toekomst!

In het Techniekhuys werden de nieuwste ontwikkelingen op financieel, economisch en juridisch gebied gepresenteerd.

bottom of page